• Hartelijk welkom op de website van het Chèvremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade.
 • CMK Raadhuis 01
  Hartelijk welkom op de website van het Chèvremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade.
 • KSO 032
  Hartelijk welkom op de website van het Chèvremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade.
 • KSO 061
  Hartelijk welkom op de website van het Chèvremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade.
 • CMK DresdenFrauenkriche
  Hartelijk welkom op de website van het Chèvremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade.
 • kso 190705 cb 2
  Hartelijk welkom op de website van het Chèvremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade.
 • DSC 0915
  Hartelijk welkom op de website van het Chèvremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade.
 • cmk1912
  Hartelijk welkom op de website van het Chèvremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade.
 • Hartelijk welkom op de website van het Chèvremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade.

Chevremonts Mannenkoor 1912 wint internationaal korenfestival in Praag

Tijdens de concertreis van het Chevremonts Mannenkoor in het kader van het 100-jarig bestaansfeest van 9 t/m 16 juni, heeft het CMK deelgenomen aan het Internationaal koorfestival in Praag op maandag 11 juni. In de Hybernia Music Hall streed het CMK met andere koren om de titel.De akoestiek was erg droog en ook de omstandigheden vergde veel van de zangers. Maar het koor dat onder leiding stond van Véron Jongstra met aan de vleugel Augustine Boshouwers bracht zeer geconcentreerd en geëngageerd een breed scala aan muziekstijlen ten gehore.

CMK Frauenkriche

B
egonnen werd met een aantal geestelijke gedragen werken maar gaandeweg het 1 uur durende concert werd overgestapt naar meer lichtere werken. Lien Haegeman, mezzosopraan die eveneens met het koor mee was begeleidde het koor bij diverse werken maar zong ook 2 solo werken. Het publiek was laaiend enthousiast over het ten gehore gebrachte. De zangers hadden alles gegeven. Dit werd beloond met het hoogst aantal punten in het juryrapport.

Op zaterdag 9 juni vertrok het mannenkoor vergezeld van hun dames en andere belangstellenden met 2 bussen richting Praag. Na een voorspoedige reis werd Praag in de loop van de avond bereikt. Op dag 2 stond in de ochtend een stadswandeling in Praag op het programma. Praag is een heel prachtige stad, die zeer rijk is aan mooie gebouwen. Jammer was alleen de regen die de hele dag zou aanhouden. In de namiddag werd een bezoek gebracht aan het klooster Stahov, nabij Praag, voor een rondleiding en het zingen van de hl. Mis. Superlatieven schieten tekort. Het koor heeft al veel gezien tijdens concertreizen in het verleden. Maar bij het zien van zoveel schoonheid bij de uiterst kostbare Iconen tentoonstelling en met als absolute hoogtepunt de kloosterbibliotheek, viel onze mond letterlijk open bij het zien van zoiets schitterends. Werkelijk ongelóóóófelijk. Geïnspireerd door al dat moois en door een heel goede akoestiek in de kloosterkerk zong het koor de mis op een voortreffelijke wijze.’

Op dinsdag, de dag na het festival, werd vertrokken naar Dresden, de 2e stad die tijdens de concertreis werd bezocht. Wat voor Praag geldt, geldt ook voor Dresden. Een mooi stadscentrum met allemaal gerestaureerde gebouwen. Het centrum van Dresden is zoals bekend op het einde van de 2e wereldoorlog voor 95 % vernietigd geworden door een geallieerd bombardement. Als eerste stond op woensdag een bezoek aan de Frauenkirche op het programma. Na de rondleiding in de schitterend gerestaureerde kerk mocht het koor bij wijze van hoge uitzondering als amateurkoor een concertje geven. Wat een akoestiek. Muisstil en ademloos luisterden de vele bezoekers van de Frauenkirche naar onze zang. Kippevel bij veel zangers. Als zanger zagen we bij veel bezoekers emotionele reacties. Van een traantje wegpinken tot huilen. Zo mooi was het. Na afloop wilden vele toehoorders weten wie wij waren en waar we vandaan kwamen en of wij nog meer optreden hadden in Dresden.

In de namiddag volgde nog een 2e optreden, maar nu in de Hofkirche. Ook hier dezelfde reacties. Wat wil je nog meer als zanger. Mensen raken met de stem.

Op donderdag werd in de ochtend eerst de porselein fabriek in Meissen bezocht. Tijdens de rondleiding kregen we een aantal facetten van het maken van porselein uitgelegd. Ik weet nu waarom porselein zo duur is. In de loop van de middag volgde een concert in het Citycenter van Dresden met 2 Duitse mannenkoren, de “Bergfinke”en het koor de “Saksische Schweiz”.

Ook hier presteerde het CMK 1912 heel goed. Het zingen in een ruimte met over-akoestiek was bepaald niet makkelijk. Het publiek genoot van ons concert. Met open mond en muisstil luisterde het talrijke publiek naar ons. Op het einde een ovationeel applaus. Om de verbondenheid met de 2 Duitse koren te benadrukken werden 2 gezamenlijke werken gezongen. Te weten: “Der Jägerchor” aus der Freischutz von C. von Weber. Dit werk is hier gecomponeerd en oorspronkelijk hier voor de eerste keer uitgevoerd, en “Aus der Traube in die Tonne”. Op vrijdag, de voorlaatste dag werd een bezoek gebracht aan de beroemde vesting Königstein, een onneembare vesting op 230 meter hoogte in de Saksiche Schweiz. Met zeer veel voldoening kan het koor terug zien op een meer dan geslaagde concertreis in het jaar waarin het CMK 100 jaar oud/jong wordt.

Ga terug ...

Willkommen

Lesen Sie weiter ...

Welcome

Read more ...

FB Like Us


logoCMK1912_180

NLvlag
Begiftigd met de
Koninklijke Erepenning van
Hare Majesteit
Koningin Beatrix
Erepenning 

 

Binnenkort ...

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Datum : zaterdag 14 oktober 2023
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Sponsoren

Dankzij de vele donateurs en sponsoren zijn wij in staat concerten te geven.
Steun ons en meld u aan als sponsor of als donateur.

logoKerff

logoPennino