Chèvremonts Mannenkoort 1912 Kerkrade

Het koor werd in 1912 opgericht door Jos Dortu, de toenmalige koster-organist van de St. Petrus parochie gelegen in het stadsdeel Chèvremont van de Gemeente Kerkrade.
Het CMK1912 telt op dit moment ca. 50 actieve zangers.

Laatste berichten

Ook in 2023 mocht ons koor de vele bezoekers van het vrijwel uitverkochte Parkstad Limburg Theater Kerkrade weer in Kerstsfeer verzetten.
Onder leiding van Véron Jongstra werden van klassiek tot swing vele prachtige liederen uitgevoerd, al dan niet begeleidt door Philip Seerden op piano, het Slagwerkensemble SMK o.l.v. Guido Swelsen, Frans Frijns op gitaar en ons eigen koorlid Gandulf Meyer op basgitaar.
Lynn Horsch op dwarsfluit, trad solistisch op en begeleidde op voortreffelijke wijze.
De vocale solisten Marjolein Heijltjes en Floor Bosman waren in hun variatie een flonkerende verrijking van het concert.
De harten van eenieder werden veroverd door de 9-jarige Milan Heijnen. Hij stal de show als little drummer boy en zong de solopartij in het indrukwekkende Hymne des fraternisés, “I’m dreaming of home”.
Als koorsolisten stonden Jos Daemen, Martin Peters en Jean Mobertz in de schijnwerpers.

Speciale dank aan de 11 projectzangers van ons collega mannenkoor Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus die wilden participeren bij ons kerstconcert.
Mannenkoorzang verbroedert!

Dank aan Henk Kuijpers van Kerkrade.nu voor de prachtige foto’s.

Zoals u al jaren van ons gewend bent, gaan we weer een schitterend Kerstconcert neerzetten in het Theater te Kerkrade.
Op zondag 10 december bent u er toch zeker ook weer bij?
Kaarten zijn te bestellen op de website van het PLT Theater Kerkrade www.plt.nl
Aanvang is om 20:00 uur.

Laat u in Kerstsfeer brengen tijdens ons zeer gevarieerd concert!


Samen met het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus, Mannenkoor David, Vocaal Ensemble Kerkrade en Southern Voices stonden wij tijdens het WMC2022 weer op het podium van de Rodahal. Tijdens Beethovens Koorfantasie opus 80 werd het KSO muzikaal bijgestaan door pianiste Yingshan Hu en vocalisten Kim Savelsbergh, Lien Haegeman, Pascal Pittie en Raoul Steffani. Ook stonden de Alt-Rhapsodie van Brahms, een tweetal werken voor Vrouwenkoor van Berlioz en Tsjaikowski en Sheherazade van Rimsky Korsakov op het programma.

Een prachtig concert in het kader van het WMC2022!
In het ruimgevulde PLT Theater Kerkrade werd het publiek verrast door de geweldige stukken die waren uitgezocht om blaasinstrumenten en zangstemmen te verenigen.
Uiteraard hadden verschillende deelnemers ook individuele inbreng met meerdere stukken, waardoor het programma zeer gevarieerd en hoogstaand beoordeeld werd door de aanwezigen.